Livrările de gaze ruseşti către Europa prin principalele conducte rămân stabile

Livrarea de gaze ruseşti către Europa prin conducta Nord Stream 1, care traversează Marea Baltică şi trece prin Ucraina, a rămas stabilă vineri dimineaţă, în timp ce fluxurile către est au crescut de-a lungul conductei Yamal-Europe, care se îndreaptă din Germania către Polonia, relatează Reuters.

273 afișări
Imaginea articolului Livrările de gaze ruseşti către Europa prin principalele conducte rămân stabile

Fluxurile către Germania prin Nord Stream 1 se situau vineri dimineaţă la 62.085.568 kWh/h, similar cu nivelurile de peste 61.000.000.000 kWh/h înregistrate în cea mai mare parte a zilei de joi.

Valorile pentru fluxurile care intră în Slovacia din Ucraina prin punctul de frontieră Velke Kapusany se situau la 37 de milioane de metri cubi (mcm) pe zi, puţin schimbate faţă de joi, au arătat datele operatorului ucrainean de sisteme de transport.

Producătorul rus Gazprom a declarat că livrările către Europa prin Ucraina, prin punctul de intrare Sudzha, se menţin la 41,9 mcm, neschimbate faţă de ziua precedentă.

Fluxurile de gaze spre est prin conducta Yamal-Europe către Polonia dinspre Germania au crescut. Fluxurile fizice de ieşire la punctul de măsurare Mallnow de la graniţa cu Germania s-au situat vineri la 3.473.701 kilowaţi oră pe oră (kWh/h), în creştere de la niveluri de peste 2.820.000 kWh/h în cea mai mare parte a zilei de joi, potrivit datelor Gascade.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
gaze,
livrări gaz

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici