Lloyd Austin: Nu căutăm un conflict cu Iranul

Secretarul american al apărării a declarat că America nu caută un conflict cu Iranul, dar nu va ezita să îşi protejeze forţele şi să sprijine apărarea Israelului, scrie Sky News.

913 afișări
Imaginea articolului Lloyd Austin: Nu căutăm un conflict cu Iranul

Lloyd Austin: Nu căutăm un conflict cu Iranul

Într-o declaraţie făcută duminică dimineaţă, Lloyd Austin a spus că face apel la Iran să detensioneze situaţia şi să oprească orice alte posibile atacuri.

Aceasta vine după ce preşedintele Joe Biden i-a spus lui Benjamin Netanyahu că rămâne „angajamentul de fier” al SUA faţă de securitatea ţării.

El a adăugat că avioanele militare americane şi distrugătoarele de apărare împotriva rachetelor balistice au ajutat la „doborârea a aproape toate dronele şi rachetele” lansate de Iran sâmbătă seară.

De asemenea, Biden i-a spus dlui Netanyahu că SUA se vor opune oricărui contraatac al Israelului împotriva Iranului, potrivit site-ului american de ştiri Axios, care citează un înalt oficial de la Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici