Localitatea bizară în care 6.000 de oameni locuiesc pe aceeaşi stradă

Un sat unic din Polonia a devenit cunoscut pe internet după ce o imagine din avion a fost postată online. Practic, cei 6.000 de locuitori stau pe aceeaşi stradă.

1538 afișări
Imaginea articolului Localitatea bizară în care 6.000 de oameni locuiesc pe aceeaşi stradă

Architecture & Design/WORLD URBAN PLANNING - Facebook

Sułoszowa, cu cei 6.000 de oameni care locuiesc de-a lungul unei singure străzi lungi de 9 kilometri, este unul dintre cele mai impresionante "peisaje urbane" - sate cu clădiri poziţionate pe o singură stradă.

Situată la mai puţin de 30 km de Cracovia, dispunerea neobişnuită a localităţii i-a adus porecla de "Mica Toscana".

La începutul lunii aprilie, politologul Ian Bremmer a postat pe Twitter o imagine din avion a satului, atrăgând peste 6 milioane de vizualizări şi 49.000 de like-uri.

Imaginea prezintă terenuri agricole pline de verdeaţă intercalate cu case colorate de-a lungul străzii Olkuska-Krakowska. Satul este flancat de câmpuri întinse pe ambele părţi, creând un amestec armonios de viaţă urbană şi rurală.

Şi locuitorii din Sułoszowa sunt încântaţi de pitorescul lor oraş. Frumuseţea localităţii este evidentă în contrastul armonios al culorilor sale, după cum a explicat un locuitor: "există o casă şi apoi o fâşie de câmp, de aici şi frumuseţea fotografiilor. Una are cereale, cealaltă are rapiţă, iar a treia are ceva diferit. Culorile sunt frumoase văzute de sus”: https://twitter.com/Antysyst/status/1649147040297807874/photo/1

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
polonia,
oraş,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici