Londra a cerut CIA să nu îl tortureze pe Osama ben Laden

Miniştrii britanici au condiţionat sprijinul pe care serviciile de informaţii externe (MI6) îl puteau furniza CIA în scopul capturării lui Osama ben Laden de promisiunea că acesta nu va fi torturat, potrivit unui raport al Comisiei de Informaţii şi Securitate.

1 afișare
Imaginea articolului Londra a cerut CIA să nu îl tortureze pe Osama ben Laden

Londra a cerut CIA să nu îl tortureze pe Osama ben Laden

MI6 credea că este pe punctul de a-l găsi pe liderul al-Qaida în Afganistan, în 1998, apoi din nou, anul următor. Planul serviciilor de informaţii britanice era să ofere CIA date vitale despre ben Laden, dar miniştrii nu şi-au dat acordul decât în condiţiile în care agenţia americană oferea garanţii că îl va trata pe acesta uman. Proiectul este menţionat într-un raport redactat de o Comisie de Informaţii şi Securitate privind extrădările extraordinare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici