Lovitură de stat în Moldova? Statele Unite sunt îngrijorate de rapoartele despre un posibil complot rusesc

Secretarul de stat adjunct al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, Karen Donfried, a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că SUA este îngrijorată de ultimele rapoarte despre un complot rusesc de a răsturna puterea în Moldova.

2200 afișări
Imaginea articolului Lovitură de stat în Moldova? Statele Unite sunt îngrijorate de rapoartele despre un posibil complot rusesc

Maia Sandu, Facebook

Preşedintele Republicii Moldova a subliniat, pe 13 februarie,  o lovitură de stat a Moscovei prin a folosi agenţi externi pentru sabotaj, ca să răstoarne guvernul ţării sale, punând naţiunea „la dispoziţia Rusiei” , dar şi pentru a o deraia de la aspiraţiile acesteia de a adera într-o zi la Uniunea Europeană.

Comentariile Maiei Sandu au venit la o săptămână după ce preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina a interceptat planurile serviciilor secrete ruse de a distruge Moldova. Oficialii moldoveni de informaţii au confirmat ulterior aceste afirmaţii.

Comentând declaraţiile recente ale lui Sandu, Donfried a spus că SUA „cunosc bine cartea de joc după care este guvernată Rusia” şi vor continua să fie alături de Moldova „într-o perioadă foarte critică”.

„Moldova se află într-o poziţie geografică vulnerabilă; se confruntă cu un război în apropiere şi se confruntă cu provocarea care este Transnistria (regiunea Transnistria controlată de ruşi  găzduieşte 1.500  de soldaţi ruşi şi un mare depozit de arme din epoca sovietică). Conducerea Maiei Sandu arată un profund ataşament faţă de o agendă de reformă şi dorinţa de a merge mai departe pe calea creării unei democraţii mai puternice în Moldova”, a spus Donfried pentru Europa Liberă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici