Lumea "se întoarce în trecut", spune un oficial al Vaticanului

Un înalt oficial de la Vatican şi-a exprimat îngrijorarea că invazia Rusiei în Ucraina este un indiciu că lumea "se întoarce în trecut în loc să îndrăznească să facă paşi spre un viitor diferit", notează BBC.

8251 afișări
Imaginea articolului Lumea "se întoarce în trecut", spune un oficial al Vaticanului

Lumea "se întoarce în trecut", spune un oficial al Vaticanului

Secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, considerat pe scară largă drept al doilea cel mai puternic om al Bisericii Catolice după Papa Francisc, a făcut apel la Rusia să negocieze cu Ucraina, spunând că liderii "care duc războaie se bazează pe logica diabolică a armelor şi uită de umanitate".

El a repetat oferta Vaticanului de a găzdui discuţii de mediere şi a spus că este important să se facă paşi către "un viitor de coexistenţă paşnică".

"Războiul este ca un cancer care creşte, se extinde şi se hrăneşte cu el însuşi. Este o aventură fără întoarcere, pentru a folosi cuvintele profetice ale Sfântului Ioan Paul al II-lea", a declarat Parolin.

"Din păcate, trebuie să recunoaştem acest lucru: am căzut într-un vârtej care poate avea consecinţe incalculabile şi nefaste pentru toată lumea".

"Dar aş vrea să spun, de asemenea, că nu este niciodată prea târziu, nu este niciodată prea târziu pentru a face pace, nu este niciodată prea târziu pentru a reveni asupra propriilor paşi şi a găsi un acord", a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici