Lupte grele în estul Republicii Democrate Congo. Un grup rebel sprijinit de Rwanda şi Uganda ar fi atacat poziţii ale armatei congoleze

Lupte grele au izbucnit în estul Republicii Democrate Congo, când luptători ai grupului rebel M23 au atacat poziţii ale armatei în apropiere de graniţa cu Uganda şi Rwanda, au declarat un oficial local şi un martor.

1558 afișări
Imaginea articolului Lupte grele în estul Republicii Democrate Congo. Un grup rebel sprijinit de Rwanda şi Uganda ar fi atacat poziţii ale armatei congoleze

Lupte grele în estul Republicii Democrate Congo. Un grup rebel sprijinit de Rwanda şi Uganda ar fi atacat poziţii ale armatei congoleze

Armata congoleză a confirmat atacurile şi a declarat că M23 a fost susţinută de soldaţi ruandezi, dintre care doi au fost capturaţi. Aceasta i-a numit pe cei doi soldaţi într-o declaraţie şi i-a prezentat la o conferinţă de presă la sfârşitul zilei de luni.

M23 a cucerit mari porţiuni de teritoriu în timpul unei insurecţii în 2012 şi 2013, înainte ca luptătorii săi să fie alungaţi de forţele congoleze şi ale Naţiunilor Unite în Uganda şi Rwanda.

Anchetatorii ONU au acuzat anterior Rwanda şi Uganda că au sprijinit grupul, lucru pe care ambele ţări l-au negat.

"Nu ştim cine controlează zona, dar se pare că este vorba de un atac serios", a declarat martorul pentru Reuters, adăugând că luptele au fost mai intense decât confruntările anterioare.

Armata congoleză a spus într-o declaraţie că lucrează pentru "restabilirea rapidă a autorităţii statului" în aceste zone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici