Lupte grele în estul Ucrainei. Ruşii atacă un oraş din toate direcţiile

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunţă ucrainenii. Aceştia spun că ruşii încearcă să ocupe oraşul Avdiivka şi avansează din toate părţile, a declarat un oficial local.

2260 afișări
Imaginea articolului Lupte grele în estul Ucrainei. Ruşii atacă un oraş din toate direcţiile

Lupte grele în estul Ucrainei. Ruşii atacă un oraş din toate direcţiile

Ruşii efectuează atacuri terestre şi aeriene asupra Avdiivka încă de la jumătatea lunii octombrie, încercând să avanseze în regiunea Donbas. În ultimele zile, atacurile s-au intensificat, au relatat ucrainenii.

„Lucrurile din sectorul Avdiivka au devenit şi mai dure. Intensitatea ciocnirilor creşte de ceva vreme. Ruşii au mai deschis două sectoare din care au început să facă atacuri în direcţia Doneţk... şi în aşa-numita zonă industrială. Inamicul încearcă să atace oraşul din toate direcţiile", a declarat Vitaliy Barabash, şeful administraţiei militare din Avdiivka, pentru Espreso TV.

Oficialii spun că nicio singură clădire nu a rămas intactă după luni de lupte. Mai puţin de 1.500 de locuitori au rămas în zonă din cei 32.000 înainte de război. Luptele cele mai grele se dau în zona industrială a oraşului, iar informaţiile privind câştigurile teritoriale sunt contradictorii.

Ucraina şi analiştii militari occidentali spun că Rusia a suferit pierderi grele la Avdiivka, dar şi la Maryinka, un oraş din apropiere, în mare măsură distrus de război. Vremea rea a îngreunat activităţile militare, inclusiv utilizarea dronelor de recunoaştere şi de atac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici