Luptele intense continuă în Sievierodonetsk, afirmă ministerul britanic al apărării

Începând cu 10 iunie, forţele ruseşti din jurul oraşului Sievierodonetsk nu au făcut progrese în sudul oraşului. Lupte intense de stradă sunt în curs de desfăşurare, arată cea mai recentă informare a ministerului britanic al apărării, conform Sky News.

289 afișări
Imaginea articolului Luptele intense continuă în Sievierodonetsk, afirmă ministerul britanic al apărării

Luptele intense continuă în Sievierodonetsk, afirmă ministerul britanic al apărării

Sievierodonetsk este ultima zonă din provincia Luhansk care nu a fost încă revendicat de Rusia sau de separatiştii susţinuţi de Moscova.

Ministerul spune că este probabil ca ambele părţi să înregistreze un număr mare de victime.

Ministerul britanic al Apărării afirmă, de asemenea, că Rusia recurge la sisteme de armament ineficiente care riscă "daune colaterale semnificative şi victime civile", deoarece duce lipsă de rachete moderne mai precise. Începând cu luna aprilie,ruşii au lansat probabil zeci de rachete grele anti-navă Kh-22 (denumire NATO, AS-4 KITCHEN) lansate din aer, din anii 1960, împotriva unor ţinte terestre.

Aceste rachete de 5,5 tone au fost concepute în principal pentru a distruge portavioane folosind un focos nuclear.

Atunci când sunt folosite în rol de atac la sol cu un focos convenţional, acestea sunt foarte imprecise şi, prin urmare, pot provoca pagube colaterale semnificative şi victime civile.

Rusia recurge probabil la astfel de sisteme de armament ineficiente pentru că nu mai are rachete moderne mai precise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici