Luptele sunt crâncene .Rusia înregistrează cele mai mari pierderi de la începutul războiului. Peste 700 de soldaţi pe zi, mult peste momentul de vârf al bătăliei pentru Bakhmut

Pierderile înregistrate de forţele de ocupaţie ruseşti în ultimele şase săptămâni au atins cel mai ridicat nivel de la începutul invaziei ruseşti la scară largă în Ucraina, se precizează într-un raport realizat de Serviciul britanic de informaţii pentru apărare.

1404 afișări
Imaginea articolului Luptele sunt crâncene .Rusia înregistrează cele mai mari pierderi de la începutul războiului. Peste 700 de soldaţi pe zi, mult peste momentul de vârf al bătăliei pentru Bakhmut

Luptele sunt crâncene .Rusia înregistrează cele mai mari pierderi de la începutul războiului. Peste 700 de soldaţi pe zi, mult peste momentul de vârf al bătăliei pentru Bakhmut

Ministerul britanic al Apărării atribuie aceste pierderi atacului rusesc asupra oraşului Avdiivka din regiunea Doneţk.

Serviciul britanic de informaţii citează date ale Statului Major General ucrainean, care indică faptul că pierderile zilnice medii ale forţelor ruseşti în noiembrie au ajuns la 931 de soldaţi.

Înainte de aceasta, armata rusă a suferit cele mai mari pierderi în martie 2023, cu o medie de 776 de soldaţi ruşi morţi în 24 de ore, care a avut loc în momentul de vârf al bătăliei pentru oraşul Bakhmut din regiunea Doneţk.

Ministerul britanic al Apărării recunoaşte că nu poate verifica metodologia folosită de Statul Major General ucrainean pentru a determina amploarea pierderilor ruseşti, menţionând totuşi că aceasta pare fiabilă.

Analiştii au sugerat, de asemenea, că provocările logistice ale Flotei ruse a Mării Negre din oraşul-port Novorossiisk afectează capacitatea Rusiei de a lansa rachete de croazieră spre Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici