Macron admite că nu a revoluţionat funcţia prezidenţială, dar speră să poată face reforme

Preşedintele în funcţie al Franţei, Emmanuel Macron, admite, într-una dintre ultimele intervenţii înaintea turului secund al scrutinului prezidenţial, că nu a reuşit să revoluţioneze "modul de exercitare a puterii prezidenţiale", informează cotidianul Le Figaro.

212 afișări
Imaginea articolului Macron admite că nu a revoluţionat funcţia prezidenţială, dar speră să poată face reforme
"Am acordat interviuri politice pe durata întregului mandat, la fel ca predecesorii mei. Însă nu am revoluţionat modul de exercitare a puterii prezidenţiale", a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat postului France Inter.
 
"Simt că există un decalaj între înnoirea politică pe care eu o reprezint şi clasicismul funcţiei prezidenţiale. Vreau să reformez în profunzime modul de exercitare a funcţiei prezidenţiale", a subliniat Emmanuel Macron.
 
Preşedintele în exerciţiu Emmanuel Macron se va întâlni duminică, în turul doi al scrutinului prezidenţial, cu Marine Le Pen, un politician considerat de extremă-dreapta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici