Macron îl asigură pe Zelenski că Franţa menţine susţinerea pentru Ucraina şi critică Rusia

Franţa va organiza, pe 12 decembrie, o conferinţă bilaterală care are rolul mobilizării companiilor franceze pentru a face investiţii în Ucraina, a anunţat marţi după-amiază Palatul Elysée, după conversaţia preşedintelui Emmanuel Macron cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

516 afișări
Imaginea articolului Macron îl asigură pe Zelenski că Franţa menţine susţinerea pentru Ucraina şi critică Rusia

Conferinţa franco-ucraieană pentru stimularea investiţiilor este programată la Paris pe 12 decembrie, cu o zi înainte de o reuniune pentru colectarea de fonduri în sensul acoperirii necesităţilor civile ale Ucrainei pe durata iernii.

"I-am confirmat preşedintelui Zelenski astăzi dimineaţă: suntem mobilizaţi deplin pentru intensificarea în cel mai scurt timp a susţinerii militare pentru Ucraina, mai ales în domeniul apărării antiaeriene", a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Monde.

Liderul de la Paris a acuzat Rusia că "afectează securitatea alimentară mondială" prin suspendarea participării la Acordul privind exporturile de cereale. Rusia a decis suspendarea Acordului ca reacţie la atacuri ucrainene asupra Portului Sevastopol.

"Cei doi preşedinţi au evocat suspendarea de către Rusia a aplicării Acordului privind exporturile de cereale ucrainene pe coridorul maritim. Şeful statului denunţă decizia unilaterală a Rusiei, care afectează din nou securitatea alimentară mondială", a subliniat Palatul Elysée.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici