Macron nu dă în spate. A reiterat ideea privind posibilitatea unor operaţiuni terestre occidentale în Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat într-un interviu publicat sâmbătă seara că operaţiunile terestre occidentale în Ucraina ar putea fi necesare "la un moment dat", la câteva zile după ce s-a întâlnit cu liderii german şi polonez.

1039 afișări
Imaginea articolului Macron nu dă în spate. A reiterat ideea privind posibilitatea unor operaţiuni terestre occidentale în Ucraina

Macron nu dă în spate. A reiterat ideea privind posibilitatea unor operaţiuni terestre occidentale în Ucraina

Luna trecută, Macron a refuzat să excludă posibilitatea de a trimite de trupe la sol în Ucraina, ceea ce a provocat un răspuns dur din partea Berlinului şi a altor parteneri europeni.
 
Însă preşedintele francez nu a revenit asupra poziţiei sale, dar a subliniat că aliaţii occidentali nu vor prelua iniţiativa în conflict.
 
"Poate că la un moment dat - nu îmi doresc- va trebui să avem operaţiuni pe teren, oricare ar fi ele, pentru a contracara forţele ruseşti", a declarat Macron pentru ziarul Le Parisien într-un interviu realizat vineri.
 
Dezacordurile privind posibilitatea unor operaţiuni terestre şi livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune către Kiev au ameninţat să submineze cooperarea dintre aliaţi.
 
Cancelarul german Olaf Scholz a reacţionat cu furie la refuzul anterior al lui Macron de declara public că "exclude trimiterea de trupe în Ucraina" şi la comentariile sale ascuţite prin care îi îndemna pe aliaţi să nu fie "laşi".
 
Macron s-a întâlnit vineri la Berlin cu omologii săi germani şi polonezi, în semn de solidaritate pentru Kiev.
 
După întâlnire, Macron a declarat că cele trei ţări din aşa-numitul Triunghi de la Weimar sunt "unite" în obiectivul lor de a "nu lăsa niciodată Rusia să câştige şi de a susţine poporul ucrainean până la sfârşit".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici