Macron vrea să revoluţioneze Uniunea Europeană. Ce propunere a făcut preşedintele francez

  • Preşedintele francez Emmanuel Macron vrea regândirea structurii Uniunii Europene
  • Macron vrea să permită ţărilor din afara Uniunii Europene să se alăture „valorilor fundamentale europene”
  • Ucraina şi Marea Britanie sunt vizate în mod special de măsura propusă de preşedintele Franţei
2934 afișări
Imaginea articolului Macron vrea să revoluţioneze Uniunea Europeană. Ce propunere a făcut preşedintele francez

Macron vrea să revoluţioneze Uniunea Europeană. Ce propunere a făcut preşedintele francez

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că este în favoarea unui nou tip de „comunitate politică europeană” care să permită ţărilor din afara Uniunii Europene, precum Ucraina şi Marea Britanie, să se alăture „valorilor fundamentale europene”. Macron a precizat că dorinţa Ucrainei de a adera la blocul comunitar poate dura câţiva ani, dar noua paradigmă ar putea să o ajute într-o măsură mult mai mare.

„Ucraina, prin lupta şi curajul ei, este deja un membru sincer al Europei noastre, al familiei noastre, al uniunii noastre. Chiar dacă i-am acorda statutul de candidat mâine, ştim cu toţii foarte bine că procesul pentru a-i permite aderarea ar dura într-adevăr câţiva ani, probabil câteva decenii”, a declarat Macron.

În loc să reducă standarde stricte pentru a permite ţărilor candidate să adere mai repede, Macron propune crearea unei entităţi paralele care să fie deschisă naţiunilor europene democratice care aderă la valorile fundamentale ale UE în domenii precum cooperare politică, securitate, cooperare în energie, transport, investiţii în infrastructură sau circulaţia maselor de oameni.

Aderarea la acestă nouă entitate nu ar prejudicia cu nimic statutul viitorului stat candidat la UE şi nici nu ar fi o uşă închisă pentru cei care au părăsit comunitatea”, a precizat Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici