Madridul are unul dintre cele mai moderne campusuri universitare din Europa. Proiectul se ridică la 300 de milioane de euro

  • Una dintre cele mai apreciate universităţi din Europa şi-a făcut un zgârie nori de 180 de metri înălţime.
  • IE University a investit 300 de milioane de euro într-un campus universitar pe verticală, în cea mai modernă zonă a Madridului.
  • Turnul universităţii a fost adaptat la învăţământul post-pandemie.
  • Este dotat cu cea mai modernă tehnologie şi accesul se face prin recunoaştere facială.
304 afișări
Imaginea articolului Madridul are unul dintre cele mai moderne campusuri universitare din Europa. Proiectul se ridică la 300 de milioane de euro

Madridul are unul dintre cele mai moderne campusuri universitare din Europa. Proiectul se ridică la 300 de milioane de euro

Juan José Guemes, vicepreş. econ. IE Business School: Dacă am învăţat ceva în această pandemie este că resursele tehnologice sunt excepţionale, ne-au permis să continuăm cursurile, dar nu pot să înlocuiască, sub nicio formă, spaţiul universitar.

Tocmai de aceea, turnul IE University a fost gândit să protejeze, dar să fie şi un spaţiu perfect pentru a învăţa în grup, alături de colegi şi profesori, care provin din 140 de ţări. Studenţii participă la grupuri de dezbatere interdisciplinare şi caută soluţii la probleme actuale.

Rosa Aranda, responsabil de comunicare: Toate cursurile se predau în engleză, drept pentru care, studenţii se relaţionează, indiferent de naţionalitate.

Sălile de clasă sunt dotate cu ecrane uriaşe, microfoanele care atârnă din tavan vor capta sunetul întregii clase, iar profesorul va scrie la tablă, de la distanţă, cu o tabletă. Elevii care nu sunt prezenţi la cursuri vor putea să urmărească toate orele de la distanţă.

Juan José Guemes, vicepreş. econ. IE Business School: Universităţile trebuie să aleagă, de obicei, între a se situa în afara oraşelor unde au toate facilităţile sau în centrul oraşelor, unde pot fi conectate la lumea afacerilor.

IE Tower este al cincilea turn din zona de nord a Madridului, unde urmează să aibă loc cea mai mare transformare urbanistică din Europa. Are 35 de etaje, o capacitate pentru 6 mii de studenţi şi 50 de mii de metri pătraţi.

Arhitecţii au creat un sistem de reutilizare a aerului cald de pe faţadă, au lăsat instalaţiile din tavan la vedere, iar etajele sunt conectate şi prin scări interiore. Pe lângă săli de clasă moderne, universitatea IE va avea săli de sport, piscină, dar şi un auditoriu pentru conferinţe, pe lângă o zonă de chillout şi de shopping.

Rosa Aranda, responsabil de comunicare: „Va fi unul dintre cele mai înalte campusuri universitare din lume şi unul dintre cele mai moderne din Europa”.

Turnul va fi inaugurat în septembrie, iar studiile la IE University costă în jur de 22 de mii de euro pe an. Pentru studenţii excepţionali sunt oferite şi burse de merit.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici