Maia Sandu, emoţionată la premiera filmului „Drumul Războiului. Irpin”, realizat în Ucraina

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că a fost foarte emoţionată să participe marţi seara la premiera filmului documentar „Drumul Războiului. Irpin” şi crede că acesta este un film care trebuie văzut în fiecare localitate, fiind „o mărturie a curajului”.

1090 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu, emoţionată la premiera filmului „Drumul Războiului. Irpin”, realizat în Ucraina

Sursa foto: MediafaxFoto

Filmul documentar „Drumul Războiului. Irpin” a fost realizat de doi jurnalişti, Viorica Tătaru şi Andrei Captarenco.

Maia Sandu spune că a fost foarte emoţionată să participe la premieră, fiind un film „care nu a lăsat pe nimeni indiferent dintre cei prezenţi în sala de proiecţii a Odeonului”.

„24 februarie 2022 l-a prins pe Andrei Captarenco în Mariupol, iar pe Viorica - în Odesa, fiind acolo în deplasări obişnuite de serviciu. Nu aveau căşti, nu aveau veste antiglonţ, dar erau pregătiţi moral să fie în prima linie, să relateze publicului de acasă adevărul despre război. După un an de aflare în preajma frontului sau în spatele lui, Viorica şi Andrei au venit cu o vie şi cutremurătoare mărturie a atrocităţilor care se întâmplă şi în ziua de azi în Ucraina. Dar ei au venit şi cu o emoţionantă mărturie a curajului, a căldurii umane, a capacităţii ucrainenilor de a trăi chiar şi atunci când bombele cad, când sunt distruse case şi vieţi”, spune Maia Sandu.

În filmul lor, Viorica şi Andrei au arătat preţuirea clipei prezente, dragostea şi forţa de a găsi minima pâlpâire de frumos chiar şi în condiţii dramatice.

„Am admirat curajul şi eroismul voluntarilor moldoveni care luptă în Ucraina şi care, prin acţiunile lor hotărâte, apără nu doar ţara vecină, dar şi pacea noastră. „Drumul războiului” este un film care trebuie privit în fiecare localitate, în fiecare familie. E greu de suportat prin adevărul dur pe care îl arată, dar sensibilizează prin forţa, umanitatea şi cumsecădenia eroilor săi. Acei oameni pur şi simplu vor să trăiască în casa lor, pe pământul lor şi vor să se bucure de cer senin”, mai spune preşedintele Republicii Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici