Majoritatea grupărilor rivale din Libia, pregătite să semneze un acord

Majoritatea reprezentanţilor grupărilor rivale din Libia sunt pregătite să semneze un proiect de acord cu privire la formarea unui guvern de uniune naţională, a anunţat secretarul de Stat american John Kerry duminică, la finalul unei Conferinţe internaţionale, la Roma, relatează Reuters în pagina electronică.

2896 afișări
Imaginea articolului Majoritatea grupărilor rivale din Libia, pregătite să semneze un acord

Majoritatea grupărilor rivale din Libia, pregătite să semneze un acord (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Un comunicat îndeamnă la încheierea unui armistiţiu "imediat", pe întregul teritoriu libian, şi precizează că membrii comunităţii internaţionale sunt pregătiţi să ofere o susţinere a acordului în domeniile politic, economic şi al securităţii.

Cei mai mulţi dintre delegaţii celor două guverne libiene rivale "sunt pregătiţi să semneze un acord şi refuză să fie împiedicaţi de una-două persoane sau de consideraţii politice izolate", a declarat Kerry pentru presă.

La această Conferinţă internaţională, prezidată de către Statele Unite şi Italia, au participat 17 ţări, care au încercat să faciliteze formarea unui guvern de uniune naţională în Libia, care să pună capăt haosului din această ţară, după patru ani de la îndepărtarea de la putere şi uciderea, de către rebeli, a fostului dictator Muammar Kadhafi.

Ţările occidentale sunt îngrijorate mai ales de avansul unor jihadişti din cadrul Statului Islamic (SI) în regiunea Sirt, fostul fief al defuntului "ghid" libian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici