Majoritatea israelienilor consideră că nimeni nu a câştigat războiul din Fâşia Gaza

Majoritatea israelienilor consideră că "nimeni" nu a câştigat războiul dintre statul evreu şi Hamas, după armistiţiul de 72 de ore care a intrat în vigoare marţi, arată un sondaj de opinie publicat miercuri.

280 afișări
Imaginea articolului Majoritatea israelienilor consideră că nimeni nu a câştigat războiul din Fâşia Gaza

Majoritatea israelienilor consideră că nimeni nu a câştigat războiul din Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La întrebarea: "în urma armistiţiului, cum calificaţi, în acest stadiu, rezultatele operaţiunii Limită de Protecţie?", lansată la 8 iulie, 51 la sută dintre israelienii intervievaţi au răspuns că niciuna dintre părţi nu l-a câştigat.

În schimb, 36 la sută dintre israelieni afirmă că ţara lor a câştigat, în timp ce 6 la sută cred că Hamas, restul neexprimându-şi nicio opinie.

Sondajul arată, de asemenea, că 56 la sută dintre israelieni consideră că obiectivele fixate de Guvern - distrugerea tunelurilor între Fâşia Gaza şi teritoriul israelian şi aducerea unor lovituri puternice mişcării Hamas - nu au fost atinse decât "parţial".

Totodată, 77 la sută dintre israelieni consideră "excelent" sau "bun" modul în care premierul Benjamin Netanyahu a condus operaţiunea "Limită de Protecţie".

Acest sondaj a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 442 de persoane, cu o marjă de eroare de 5,2 la sută.

În timpul acestei operaţiuni, armata israeliană a suferit cele mai grele pierderi de la războiul împotriva mişcării libaneze Hezbollah din vara lui 2006, cu 64 de militari ucişi. Trei civili au murit, de asemenea, în cele 29 de zile ale ofensivei aeriene şi terestre care s-a soldat cu aproximativ 1.900 de morţi palestinieni, majoritatea civili dintre care 400 de copii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici