Malaysia impune o interdicţie temporară de călătorie pentru cetăţenii chinezi / Mongolia a decis închiderea graniţei cu China

Malaysia a impus o interdicţie temporară de călătorie pentru cetăţenii chinezi din oraşul Wuhan şi provincia Hubei în încercarea de a împiedica răspândirea coronavirusului, în timp ce Mongolia a decis închiderea graniţei cu China, potrivit Al-Jazeera.

1278 afișări
Imaginea articolului Malaysia impune o interdicţie temporară de călătorie pentru cetăţenii chinezi / Mongolia a decis închiderea graniţei cu China

Sursa: Profimedia Images

Guvernul a decis să impună aceste măsuri cu efect imediat ca urmare a creşterii numărului de decese cauzate de virusul gripal în China, potrivit unui comunicat emis de cabinetul premierului malaysian, carea a adăugat că interdicţia va fi ridicată imediat ce situaţia va reveni la normal.

Malaysia a informat că a confirmat patru cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

De asemenea, o altă ţară din regiune, Mongolia a decis să-şi închidă graniţa cu China atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni în eforturile de a reduce răspândirea virusului.

”Pietonii şi autovehiculele au primit interzicţie să traverseze graniţa cu China”, a declarat duminică vicepremierul Enkhtuvishin Ulziisaikhan, adăugând că şcolile şi universităţile vor rămâne închise până pe data de 2 martie, împreună cu alte locuri publice.

”Evenimentele publice sunt, de asemenea, interzise. Evenimente publice înseamnă conferinţe, orice manifetaţie publică cum ar fi competiţiile sportive, de divertisment sau călătorii şi competiţii”, a precizat acesta.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunţat comisia naţională de sănătate din China într-un comunicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici