Manifestaţie de protest faţă de caricatura Charlie Hebdo în faţa Ambasadei Franţei în Yemen

Zeci de persoane au manifestat sâmbătă dimineaţa în faţa Ambasadei Franţei din Sanaa, în semn de protest faţă de publicarea de către săptămânalul satiric Carlie Hebdo a unei caricaturi cu Profetul Mahomed, potrivit unui fotograf AFP.

229 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie de protest faţă de caricatura Charlie Hebdo în faţa Ambasadei Franţei în Yemen

Manifestaţie de protest faţă de caricatura Charlie Hebdo în faţa Ambasadei Franţei în Yemen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În contextul în care măsurile de securitate au fost consolidate în zona Ambasadei Franţei, zeci de persoane au scandat "Pleacă, pleacă, ambasadorule!".

Ele agitau banderole pe care se putea citi mesaje ca "Îmi sacrific tatăl şi mama pentru Profet" sau "Armata lui Mahomed s-a trezit".

Publicarea miercuri a unei noi caricaturi cu Profetul de către Charlie Hebdo - ţinta pe 7 ianuarie a unui atac jihadist sângeros - a declanşat vineri manifestaţii de furie în toată lumea musulmană.

Aceste proteste au fost pătate de violenţe în Niger şi în Pakistan.

Patru persoane au fost ucise şi alte 45 rănite la Zinder, al doilea cel mai important oraş din Niger. Centrul Cultural Francez a fost incendiat, iar trei biserici devastate. Sâmbătă, tiruri cu gaze lacrimogene au avut loc contra manifestanţilor anit-Charlie Hebdo la Niamey.

La Karachi, în sudul Pakistanului, protestatari s-au confruntat cu poliţia, după ce au încercat să se apropie de Consulatul Franţei, iar un fotograf pakistanez de la Agence France-Presse (AFP) a fost rănit grav.

Statele Unite au condamnat vineri violenţele care au pătat aceste manifestaţii, reafirmând dreptul "universal" al presei de a publica liberă orice tip de informaţie, inclusiv caricaturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici