Marcel Ciolacu: Multă baftă în alegeri, Pedro Sanchez

Premierul Marcel Ciolacu i-a urat succes lui Pedro Sanchez în alegerile generale care au loc duminică în Spania.

525 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Multă baftă în alegeri, Pedro Sanchez

Marcel Ciolacu susţine că românii din Spania au un prieten şi un susţinător adevărat în premierul social-democrat Pedro Sanchez.

„Acordarea dublei cetăţenii românilor care locuiesc, învaţă şi muncesc în Spania, cât şi sprijinul necondiţionat pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen sunt dovezi concrete că premierul Sanchez este un mare prieten al României. Multă baftă în alegeri, Pedro Sánchez Pérez-Castejón!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Spaniolii merg duminică la urne într-un scrutin care ar putea aduce extrema dreptă într-o coaliţie de guvernare în una dintre cele mai mari ţări din UE. Pedro Sanchez şi alianţa sa de stânga sunt alternativa.

Majoritatea sondajelor sugerează că Partidul Popular, aflat în opoziţie, va câştiga alegerile generale anticipate, dar nu va obţine o majoritate absolută. Alberto Núñez Feijóo, liderul PP, va avea probabil nevoie de sprijinul partidului Vox pentru a prelua mandatul, ceea ce înseamnă că extrema dreapta ar putea ajunge la guvernare pentru prima dată de la revenirea Spaniei la democraţie după moartea dictatorului Francisco Franco în 1975.

Fostul premier Sánchez, care conduce o coaliţie condusă de socialişti, a demisionat după înfrângerea partidului său în alegerile locale din mai. El insistă că va câştiga „împotriva tuturor şanselor”.

Sánchez are doar 15-16% şanse de a-şi asigura un nou mandat, potrivit simulărilor El País. Există o şansă de 55% pentru o coaliţie PP-Vox, dar este posibil ca, din cauza numărului mare de partide regionale mici din Spania, nici blocul de dreapta, nici cel de stânga să nu atingă majoritatea absolută de 176 de locuri în Parlamentul de 350 de locuri. Acest lucru ar deschide uşa pentru alegeri repetate, aşa cum s-a întâmplat în 2015-16 şi 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici