Marea Britanie a refuzat să participe la sistemul UE de achiziţie a echipamentelor medicale necesare în pandemia Covid-19

Guvernul Boris Johnson a luat "decizia politică" de a nu participa la sistemul Uniunii Europene privind achiziţii de aparate de ventilaţie respiratorie şi alte echipamente necesare în cazul pandemiei de coronavirus, a afirmat un oficial din cadrul Ministerului britanic de Externe citat de Reuters.

1490 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a refuzat să participe la sistemul UE de achiziţie a echipamentelor medicale necesare în pandemia Covid-19

Sursa foto: Profimedia

Marea Britanie are dreptul de a participa la programe de achiziţii ale Uniunii Europene pe durata tranziţiei post-Brexit.

Întrebat în cursul unei interpelări în Parlamentul de la Londra de ce Marea Britanie nu participă la sistemele UE privind achiziţii de echipamente, Simon McDonald, secretar de stat în cadrul Ministerului britanic de Externe, a declarat: "Tot ce vă pot spune este că într-adevăr nu participăm. A fost o decizie politică".

Însă ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a negat că ar fi fost o decizie politică. "Am vorbit cu ministrul de Externe şi, din ceea ce ştiu eu, nu a fost o decizie politică de a nu participa la acest sistem. Am primit o invitaţie la Ministerul Sănătăţii şi ne-am alăturat. Deci, suntem în sistem. Cu toate acestea, din ce ştiu, acel sistem nu a livrat nici măcar un singur echipament de protecţie medicală", susţine Matt Hancock.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici