Marea Britanie nu va furniza avioane de vânătoare Ucrainei, deşi participă la iniţiativă / Wallace: Decizia este a SUA

Guvernul britanic a semnalat din nou, miercuri, că nu va furniza Ucrainei avioane militare, deşi este iniţiatorul unei coaliţii în acest sens, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, afirmând că Statele Unite trebuie să ia decizia în privinţa livrării de aeronave F-16.

862 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie nu va furniza avioane de vânătoare Ucrainei, deşi participă la iniţiativă / Wallace: Decizia este a SUA

Marea Britanie şi Olanda au anunţat intenţia de a forma o "coaliţie internaţională" care să furnizeze Ucrainei avioane de vânătoare de tip F-16. Belgia s-a activat imediat şi a anunţat participarea la iniţiativă, dar Germania a anunţat că nu va contribui cu avioane. La rândul său, Polonia, un susţinător insistent al Ucrainei, nu este în măsură să furnizeze aeronave F-16.

"Ceea ce putem face noi este să contribuim la instruire şi la susţinere, în anumite limite, întrucât nu avem avioane F-16. Facilităm acţiunile altora care doresc să contribuie", a susţinut Ben Wallace, potrivit cotidianului The Guardian, în cursul unei vizite la Berlin. "Noi nu avem avioane F-16 şi nu vom livra avioane Typhoon. (...) Casa Albă trebuie să decidă asupra eventualei furnizări de avioane F-16", a insistat Ben Wallace, citat de cotidianul Le Monde.

La rândul său, preşedintele Andrzej Duda a declarat că Polonia "nu are multe avioane F-16". "Avem doar 48. Trebuie să ne reconstituim stocurile", a declarat Duda pentru publicaţia wPolityce, subliniind că Varşovia poate oferi avioane de vânătoare sovietice de tip MiG-29.

Anterior, cancelarul Olaf Scholz a declarat că Germania nu va participa la iniţiativa furnizării de avioane de vânătoare occidentale Ucrainei. "Nu există o astfel de solicitare care să ne fie adresată", a declarat Scholz cu ocazia Summitului Consiliului Europei (CoE), aflat în curs la Reykjavik, în Islanda. "Germania se concentrează pe tancuri, muniţie, sisteme antiaeriene şi servicii de întreţinere a echipamentelor", a subliniat Scholz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici