Marea Britanie şi-a evacuat personalul diplomatic din Sudan

Marea Britanie şi-a evacuat cu succes personalul diplomatic din Sudan printr-o operaţiune militară specială, a anunţat duminică ministrul britanic de Externe, James Cleverly, citat de cotidianul The Guardian.

109 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi-a evacuat personalul diplomatic din Sudan

Marea Britanie şi-a evacuat personalul diplomatic din Sudan

James Claverly a admis că în Sudan au rămas cetăţeni britanici, dar a explicat că diplomaţii au fost evacuaţi de urgenţă din cauza unor ameninţări specifice, conform cotidianului The Guardian.

"Forţele britanice au efectuat o operaţiune militară complexă şi rapidă", a afirmat, la rândul său, premierul Rishi Sunak.

Însă opoziţia laburistă a cerut explicaţii Guvernului conservator în legătură cu gestionarea crizei din Sudan. "Este o întrebare legitimă de ce Guvernul nostru nu acţionează la fel ca alte guverne", a afirmat un lider din cadrul Partidului Laburist, Jon Ashworth, citat de cotidianul The Independent.

"În mod clar, trebuie să ne asigurăm că îi susţinem pe cetăţenii britanici", a replicat vicepremierul Oliver Dowden, fără a preciza dacă va fi organizată o operaţiune de repatriere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
m.britanie,
sudan,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici