Marina americană autorizează oficierea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex la bazele militare

Marina americană a autorizat oficierea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex la bazele sale militare odată cu ridicarea restricţiei privind homosexualitatea în armată, însă unii membri ai Congresului spun că acest lucru ar încălca altă lege federală, relatează The Independent.

163 afișări
Imaginea articolului Marina americană autorizează oficierea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex la bazele militare

Marina americană autorizează oficierea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex la bazele militare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un memoriu semnat în 13 aprilie al şefului capelanilor din Marina SUA stipulează că, dacă baza este localizată într-un stat ce permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex, atunci aceasta poate fi folosită pentru a oficia astfel de ceremonii.

Locotenentul Alana Garas, purtător de cuvânt al Marinei americane, a precizat că nu s-a schimbat "politica", ci este vorba de o schimbare pe viitor în practică.

Ea a adăugat că politica actuală va rămâne valabilă până la sfârşitul practicii "Nu întreba, nu spune".

Restricţia privind înrolarea în Marină a persoanelor homosexuale, datând de 17 ani, a fost ridicată în decembrie 2010, însă politica Marinei rămâne în vigoare până la implementarea unui nou regulament.

Pe de altă parte, unii membri ai Congresului american spus că decizia Marinei încalcă o lege federală ce defineşte căsătoria drept uniunea între un bărbat şi o femeie.

Un membru al Congresului republican, din Missouri, a spus că în vreme ce un stat poate legaliza căsătoriile între persoane de acelaşi sex, proprietatea federală şi angajaţii federali, precum capelanii Marinei, nu ar trebui să oficieze căsătorii ce nu sunt recunoscute de legea federală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici