Marina rusă a capturat 29 de piraţi somalezi

Un distrugător rus a capturat marţi o navă având la bord 29 de piraţi somalezi, în largul coastelor Somaliei, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile ruse.

38 afișări
Imaginea articolului Marina rusă a capturat 29 de piraţi somalezi

Marina rusă a capturat 29 de piraţi somalezi

"Nava Amiral Panteleev a capturat marţi, la ora 14.12 GMT (17.12 ora României) o navă având la bord piraţi. În total, 29 de persoane au fost arestate", a precizat ministerul.

"Şapte puşti Kalaşnikov, pistoale de diferite mărci, echipament de navigaţie, inclusiv prin satelit, şi un mare număr de cartuşe trase au fost descoperite la bordul navei", potrivit aceleiaşi surse.

"O anchetă a fost demarată", a adăugat ministerul.

De asemenea, nouă piraţi somalezi bănuiţi că au participat la atacul dejucat asupra unei nave de croazieră italiene, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost arestaţi luni de o navă de război spaniolă, a anunţat Ministerul spaniol al Apărării.

Fregata spaniolă Numancia a "interceptat o ambarcaţiune cu nouă ocupanţi care ar putea avea legături cu tentativa de preluare a controlului asupra navei de croazieră italiene", potrivit ministerului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici