Marina SUA a testat un nou tip de rachetă ”ce va putea schimba cursul evenimentelor” - VIDEO

Marina Americană a modificat un tip de rachetă pentru a putea fi capabilă să lovească o ţintă ce se află în mişcare pe mare, informează Institutul Naval al SUA.

36991 afișări
Imaginea articolului Marina SUA a testat un nou tip de rachetă ”ce va putea schimba cursul evenimentelor” - VIDEO

Marina SUA a testat un nou tip de rachetă ”ce va putea schimba cursul evenimentelor”

Racheta Raytheon Tomahawk (TLAM) a fost modificată astfel încât să poată lovi o ţintă de pe apă. Testul a avut loc pe 27 ianuarie, când Marina a lansat o astfel de rachetă spre o ţintă maritimă în mişcare, după coordonatele furnizate de un avion Boeing F/A-18E/F Super Hornet. Rachetele TLAM sunt cunoscute pentru faptul că îşi pot schimba direcţia după ce au fost lansate, scrie Business Insider.

Bob Work, secretarul de stat adjunct al Apărării, a declarat că testul a fost un succes. Conform acestuia, rachetele modificate fac parte din a treia ”Strategie Offset” a Pentagonului, care studiază noile arme cu rază lungă de acţiune.

”Aceasta este probabil o tehnologie ce va putea schimba cursul evenimentelor, cu un cost mic. Este o rachetă anti-navă ce poate lovi la 1.000 de mile”, a declarat Work.

Rachetele TLAM sunt folosite în prezent pentru atacuri la sol împotriva unor ţinte statice. Prin transformarea lor în rachete capabile să atace pe mare, Marina SUA acoperă un spaţiu gol semnificativ în capacităţile sale militare. Rachetele modificate vor avea o rază de acţiune de aproape 1.000 de mile marine (1.850 de kilometri).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici