Marocul, ameninţat de Al-Qaida din Maghreb într-o înregistrare video, înaintea atentatului din Marrakesh

O înregistrare video atribuită organizaţiei Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI), postată pe Internet, ameninţase Marocul cu trei zile înainte de atentatul de joi din Marrakesh (sud).

114 afișări
Imaginea articolului Marocul, ameninţat de Al-Qaida din Maghreb într-o înregistrare video, înaintea atentatului din Marrakesh

Marocul, ameninţat de Al-Qaida din Maghreb într-o înregistrare video, înaintea atentatului din Marrakesh (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această înregistrare video postată pe Internet la 25 aprilie pe YouTube prezintă cinci tineri înarmaţi, iar unul dintre ei, mascat, ia cuvântul pentru a anunţa hotărârea lor de a apăra prizonierii deţinuţi în Maroc.

"Mă adresez lumii musulmane în general şi Marocului în special, care duce un război fără milă împotriva musulmanilor", asigură tânărul, prezentat ca marocan, membru AQMI, pe nume Abu Abderrahmane Al-Maghribi.

"Le spun acestor necredincioşi din Maroc şi câinilor lor complici, precum şi tuturor serviciilor şi spionilor că suntem acolo", a declarat tânărul mascat, care a afirmat că vorbeşte din Algeria.

"Le spun necredincioşilor marocani: până când veţi continua să deţineţi credincioşi în închisorile din Maroc", potrivit înregistrării video care a fost evocată de cotidianul marocan Akhbar-Al-Yaoum.

"Le spun fraţilor mei, prizonieri şi oprimaţi, aveţi răbdare. Cauza voastră este şi a noastră şi îngrijorările voastre sunt şi ale noastre. Ora victoriei este iminentă", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici