Măsură controversată. Belarus va primi un miliard de dolari de la FMI

Belarusul va primi un miliard de dolari de la Fondul Monetar Internaţional pentru a combate pandemia de coronavirus, o mişcare care a provocat furie pe scară largă.

2028 afișări
Imaginea articolului Măsură controversată. Belarus va primi un miliard de dolari de la FMI

Măsură controversată. Belarus va primi 1 milard de dolari de la FMI

FMI a declarat că va distribui din rezervele sale 650 miliarde de dolari între membrii săi, ca parte a aşa-numitelor drepturi speciale DST, relatează Politico.

„La fel ca alte ţări membre ale FMI, Belarusul va primi o alocare a DST proporţional cu cota sa”, a anunţat FMI.

Mişcare i-a înfuriat pe opozaţii lui Lukashenko.

„Regimul din Belarus va folosi banii de la FMI pentru represiuni şi nu pentru sprijinirea oamenilor”, a scris pe Twitter Svetlana Tikhanovskaya, liderul opoziţiei bieloruse.

Regimul lui Alexander Lukashenko a fost recent pus sub sancţiuni suplimentare de către UE, SUA şi Marea Britanie pentru diverse abuzuri ale drepturilor omului.

O purtătoare de cuvânt a FMI a spus că alocarea câtre Belarusului va merge înainte, dar a dat asigurări că instituţia va continua "să monitorizeze situaţia îndeaproape".

Când vine vorba de Afganistan, FMI a declarat că va refuza drepturile DST din cauza „lipsei de claritate în cadrul comunităţii internaţionale cu privire la recunoaşterea unui guvern”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici