Medici fără Frontiere: Imigranţii aflaţi în Libia trăiesc în condiţii groaznice

Sam Turner, şeful misiunii de salvare a migranţilor din Marea Mediterană a organizaţiei Medici fără Frontiere, a declarat că migranţii care ajung în Libia trăiesc în „condiţii groaznice” şi respinge propunerea ca cei salvaţi din Mediterană să fie trimişi înapoi în această ţară, potrivit Euronews.

217 afișări
Imaginea articolului Medici fără Frontiere: Imigranţii aflaţi în Libia trăiesc în condiţii groaznice

Medici fără Frontiere: Imigranţii aflaţi în Libia trăiesc în condiţii groaznice

Declaraţiile sale vin în contextul în care o navă cu aproximativ 150 de migranţi la bord se află de aproape două săptămâni blocată în Marea Mediterană, în apropierea insulei italiene Lampedusa deoarece Italia şi Malta au refuzat să permită accesul acesteia, iar o altă navă, operată de Medici fără Frontiere, cu 356 de migranţi la bord, se află blocată în apropierea coastelor Libiei.

„Libia este o zonă de conflict, iar luptele continuă în Tripoli şi în împrejurimi, chiar dacă în ultimele zile a existat o tentativă de încetare a focului”, a spus Turner. „Situaţia migranţilor care traversează Libia este în mod clar una grea, ei trăind în condiţii groaznice şi trecând prin experienţe oribile din cauza traficanţilor, dar şi în centrele de detenţie, unde condiţiile sunt inumane”, a adăugat el.

El a mai declarat că migranţii aflaţi în Libia au „opţiuni limitate” de a călători în siguranţă către Uniunea Europeană pentru a solicita azil.

Taguri:
libia,
migranţi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici