Medicul palestinian, condamnat în Libia, vrea să depună plângere la ONU

Medicul de origine palestiniană, care susţine că a fost torturat pentru a mărturisi că a infectat în mod deliberat cu virusul HIV a sute de copii libieni, intenţionează să depună plângere împotriva Libiei la Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, a declarat, marţi, avocatul său, citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Medicul palestinian, condamnat în Libia, vrea să depună plângere la ONU

Medicul de origine palestiniană, condamnat în Libia, vrea să depună plângere la ONU

Ashraf Alhajouj şi cele cinci infirmiere bulgare au fost eliberate la 24 iulie, după mai bine de opt ani de detenţie, în baza unui acord de cooperare încheiat de Libia şi UE.

O serie de oameni de ştiinţă internaţionali susţin că au dovedit că cei peste 400 de copii libieni au fost infectaţi cu HIV înainte de sosirea personalului medical la spitalul din Benghazi.

Medicul palestinian şi cele cinci infirmiere au susţinut mereu că sunt nevinovaţi, precizând că au făcut mărturii false sub tortură.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici