Medvedev îi sugerează lui Voronin că va colabora cu opoziţia democrată

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, i-a dat o veste proastă lui Vladimir Voronin, afirmând că parteneriatul dintre Rusia şi Republica Moldova este foarte important, "indiferent de sezonul politic", comentează cotidianul Kommersant, citat de portalul Unimedia.md.

19 afișări
Imaginea articolului Medvedev îi sugerează lui Voronin că va colabora cu opoziţia democrată

Medvedev îi sugerează lui Voronin că va colabora cu opoziţia democrată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev

"Vestea cea mai proastă pentru Voronin este că autorităţile de la Kremlin sunt gata să stabilească relaţii de colaborare şi cu oponenţii lui Vladimir Voronin, fapt nuanţat de Dmitri Medvedev în cadrul întâlnirii de ieri (vineri - n.red.), când a spus că, indiferent de sezonul politic, parteneriatul dintre cele două ţări este foarte important", afirmă sursa citată.

Surse citate de Kommersant au declarat că preşedintele rus şi-a exprimat deja punctul de vedere în legătură cu Republica Moldova, afirmând că forţele politice care au intrat în Parlament nu deranjează Moscova.

"Ei nu pun la îndoială parteneriatul cu noi, aşa cum nu îl pun sub semnul întrebării nici pe cel cu marii parteneri economici. Pentru noi, este important ca în programul de guvernare al acestor structuri să existe o atitudine pozitivă faţă de Federaţia Rusă", au afirmat sursele citate de ziar.

Kommersant a precizat şi că vizita la Moscova a avut loc la solicitarea preşedintelui moldovean în exerciţiu.

Conform comunicatelor oficiale publicate de cele două părţi, Medvedev şi Voronin au discutat despre colaborarea bilaterală, criza financiară, cooperarea în cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI) sau statutul Transnistriei, dar şi, conform Preşedinţiei de la Chişinău, "situaţia politică destul de dificilă creată în Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici