Medvedev îl sfătuieşte pe Mitt Romney "să îşi folosească mintea"

Preşedintele rus Dmitri Medvedev l-a sfătuit marţi pe candidatul republican Mitt Romney să îşi "folosească mintea" atunci când vorbeşte despe Rusia, reacţionând faţă de o declaraţie a acestuia în care a calificat Rusia drept "inamicul geopolitic numărul unu" al Statelor Unite.

304 afișări
Imaginea articolului Medvedev îl sfătuieşte pe Mitt Romney "să îşi folosească mintea"

Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Aş recomanda tuturor candidaţilor la preşedinţia americană două lucruri, şi anume în primul rând să apeleze la raţiune şi să îşi folosească mintea, un lucru ce nu va dăuna unui candidat, iar în al doilea rând să se uite la ceas: suntem în 2012 şi nu în anii '70", a declarat Medvedev pentru agenţiile ruse la Seul, reacţionând faţă de declaraţiile pe care Romney le-a făcut luni la CNN.

"În ceea ce priveşte diversele clişee ideologice, atunci când o parte utilizează formule de genul «inamicul numărul unu», aduce a cinema de Hollywood şi a o anumită epocă", a subliniat el, referindu-se la Războiul Rece.

Mitt Romney, candidat la obţinerea învestiturii republicane în alegerile prezidenţiale americane a calificat luni Rusia, într-un interviu pentru CNN, drept "inamicul geopolitic numărul unu" al Statelor Unite care "joacă de partea celor mai răi actori" politici de pe scena internaţională.

Dmitri Medvedev, care a anunţat împreună cu omologul său american Barack Obama "relansarea" relaţiilor între cele două ţări, îi cedează în mai locul de la Kremlin premierului Vladimir Putin, ales preşedinte pe 4 martie.

Anumiţi republicani îl tratează pe Putin cu neîncredere, cu atât mai mult cu cât mandatele precedente pe care le-a deţinut la conducerea Rusiei, din 2000 şi până în 2008, au fost marcate de o deteriorare a legăturilor cu administraţia lui George W. Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici