Medvedev: Rusia are nevoie de un preşedinte puternic

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat joi că Rusia are nevoie de un sistem prezidenţial puternic, apreciind că o democraţie parlamentară ar însemna "moartea" statului.

14 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Rusia are nevoie de un preşedinte puternic

Medvedev: Rusia are nevoie de un preşedinte puternic (Imagine: Mediafax/AFP)

"Deşi respect foarte mult democraţia parlamentară, cred că un sistem de acest gen în Rusia ar însemna moartea Rusiei ca stat", a declarat el, într-un interviu acordat presei din statele GB şi publicat pe site-ul Kremlinului.

"Rusia trebuie să rămână o republică prezidenţială în următoarele zeci, chiar sute de ani, dacă vrea să rămână unită", a adăugat Medvedev, înaintea summitului G8, care se va desfăşura în perioada 7-10 iulie, în Japonia.

Preşedintele rus a apreciat că sistemul multipartit este necesar pentru ca Rusia să reuşească, însă a subliniat că toate acestea trebuie să fie în conformitate cu legea.

"Pentru ca ţara noastră să rămână concurenţială la scară mondială, trebuie să avem concurenţă politică (...) Însă aceasta trebuie să fie raţională. Trebuie să existe o concurenţă bazată pe lege", a conchis Medvedev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici