Medvedev: Rusia va fi reformată indiferent cine o va conduce

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a dat asigurări, vineri, că reformele privind modernizarea ţării şi reducerea corupţiei vor fi realizate indiferent cine va conduce Rusia, în timp ce alegerile prezidenţiale sunt prevăzute pentru 2012.

163 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Rusia va fi reformată indiferent cine o va conduce

Medvedev: Rusia va fi reformată indiferent cine o va conduce (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reformele propuse "trebuie realizate în următorii ani independent de cine deţine indiferent ce post în ţară", a declarat Medvedev în discursul său de deschidere a Forumului Economic din Sankt Petersburg.

Cu mai puţin de un an înainte de alegerile prezidenţiale, actualul locatar al Kremlinului şi puternicul său premier, Vladimir Putin, nu şi-au anunţat intenţiile, iar acesta din urmă nu a exclus să revină la Kremlin.

Medvedev a insistat asupra voinţei sale de a reduce implicarea statului în economie.

"Vreau să anunţ foarte clar: nu punem în aplicare un capitalism de stat", a declarat el, adăugând că o creştere economică stabilă dar lentă nu va mulţumi Rusia.

"O altă stagnare se poate ascunde în spatele stabilităţii", a explicat el.

Preşedinele rus a apreciat că statul ar trebui să renunţe la controlul a numeroase întreprinderi şi a considerat planurile de privatizare prevăzute de Guvern ca fiind încă "prea modeste".

În octombrie 2010, Guvernul a aprobat un colosal program de privatizare în valoare de 42 de miliarde de euro pe cinci ani, inclusiv banca publică VTB, banca semipublică Sberbank, petrolierul Rosneft şi numeroase alte companii cheie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici