Medvedev susţine că se poate ajunge la pace prin retrasarea graniţelor din Europa de Est: chiar dacă acest lucru înseamnă frontierele Poloniei

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat vineri că singura modalitate prin care Moscova poate asigura o pace de durată cu Ucraina este de a îndepărta cât mai mult posibil frontierele statelor ostile, chiar dacă acest lucru înseamnă frontierele Poloniei, membră NATO.

4904 afișări
Imaginea articolului Medvedev susţine că se poate ajunge la pace prin retrasarea graniţelor din Europa de Est: chiar dacă acest lucru înseamnă frontierele Poloniei

Medvedev susţine că se poate ajunge la pace prin retrasarea graniţelor din Europa de Est: chiar dacă acest lucru înseamnă frontierele Poloniei

Medvedev, care este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a făcut aceste comentarii într-un mesaj pe contul său de Telegram, la exact un an după ce Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina.

Medvedev, un aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a prognozat vineri că Rusia va fi victorioasă şi că un fel de acord va pune capăt în cele din urmă luptelor.

"Victoria va fi obţinută. Cu toţii dorim ca aceasta să se întâmple cât mai curând posibil. Şi acea zi va veni", a declarat Medvedev. El a prezis că vor urma negocieri dure cu Ucraina şi cu Occidentul care vor culmina cu "un fel de acord".

"De aceea este atât de important să atingem toate obiectivele operaţiunii militare speciale. Să împingem cât mai mult posibil graniţele care ne ameninţă ţara, chiar dacă acestea sunt graniţele Poloniei", a declarat Medvedev, potrivit agenţiei Reuters.

Polonia are graniţe estice cu Ucraina şi cu Belarus, aliat al Rusiei, şi o frontieră de aproximativ 200 km cu exclava rusă Kaliningrad.

Orice invadare a graniţelor Poloniei ar aduce pentru prima dată Rusia în conflict direct cu NATO. Preşedintele american Joe Biden a promis într-un discurs susţinut săptămâna aceasta la Varşovia că va apăra "fiecare centimetru" din teritoriul NATO dacă acesta va fi atacat.

Medvedev, în vârstă de 57 de ani, a adoptat un ton din ce în ce mai dur şi a făcut o serie de intervenţii deschise de când a început războiul, unii analişti politici sugerând că este una dintre persoanele pe care Putin le-ar putea lua în considerare într-o zi ca succesor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici