Meloni merge la Paris pentru a promova candidatura Romei la Expoziţia Universală din 2030. Franţa susţine Arabia Saudită

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, se va afla marţi la Paris pentru a susţine candidatura Romei la organizarea Expoziţiei Universale din 2030.

200 afișări
Imaginea articolului Meloni merge la Paris pentru a promova candidatura Romei la Expoziţia Universală din 2030. Franţa susţine Arabia Saudită

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Liderul italian va participa la Adunarea Generală a Biroului Internaţional al Expoziţiilor (BIE), instituţia cu sediul la Paris care supervizează Expoziţiile Universale, a declarat pentru POLITICO un oficial care are cunoştinţă directă despre această vizită. Oficiali din ambele ţări lucrează în prezent la organizarea unei întâlniri între Giorgia Meloni şi Emmanuel Macron în timp ce premierul italian se află în capitala franceză.

Roma concurează cu Riad (Arabia Saudită,) Busan (Coreea de Sud) şi Odessa (Ucraina) pentru a găzdui evenimentul din 2030, dar candidatura ucraineană a fost suspendată, având în vedere războiul în curs de desfăşurare.

Doi oficiali au subliniat că obiectivul lui Meloni nu este de a câştiga sprijinul Parisului, întrucât Franţa a declarat deja în repetate rânduri că va susţine Riadul, stârnind critici în rândul celorlalţi participanţi.

La începutul acestui an, Josep Borrell, diplomat de top al UE, a declarat că Bruxellesul va susţine candidatura Romei, sperând că ţările Uniunii Europene vor face acelaşi lucru.

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, se află, de asemenea, în capitala Franţei pentru a promova candidatura Riadului şi s-a întâlnit deja vineri cu Macron.

Adunarea Generală este ultima reuniune a BIE înainte de luarea unei decizii finale în noiembrie, delegaţii din cele 179 de ţări membre ale BIE participând la vot.

Săptămâna aceasta se anunţă a fi decisivă pentru candidaţi în vederea obţinerii unui consens. Oficialii mai multor state membre BIE se vor afla la Paris în această săptămână pentru a participa la un summit pentru un nou pact financiar global organizat de Macron, ceea ce face ca acesta să fie un moment ideal pentru candidaţi pentru a-şi aduna sprijinul.

Ţările candidate vor găzdui fiecare un eveniment cu delegaţi ai BIE şi oficiali guvernamentali la Paris pentru a-şi promova candidatura.

Luni, Arabia Saudită va găzdui un eveniment cu Mohammed bin Salman la Grand Palais Éphémère, un loc prestigios aflat în apropierea Turnului Eiffel. Ambasada Italiei va organiza marţi seara un eveniment cu Meloni, în timp ce Coreea de Sud va organiza evenimentul său miercuri la Palais des Sports Robert Charpentier, la periferia Parisului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici