Membri ai Administraţiei Joe Biden se vor întâlni cu oficiali din China

  • Membri ai Administraţiei SUA se vor întâlni cu oficiali din China.
  • Antony Blinken şi Jake Sullivan se vor întâlni cu Jang Jiechi şi Wang Yi.
  • Administraţia Joe Biden va avea contacte şi cu oficiali din Australia, Japonia, India şi Coreea de Sud.
162 afișări
Imaginea articolului Membri ai Administraţiei Joe Biden se vor întâlni cu oficiali din China

Membri ai Administraţiei Joe Biden se vor întâlni cu oficiali din China

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, şi consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Jake Sullivan, se vor întâlni săptămâna viitoare cu doi oficiali din China, anunţă Departamentul de Stat de la Washington.
 
"Secretarul de Stat Antony Blinken şi consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională Jake Sullivan se vor întâlni în Anchorage, Alaska, pe 18 martie, cu directorul Oficiului pentru Relaţii Externe al Comisiei Centrale din China, Jang Jiechi, şi cu Wang Yi, consilier de stat" şi ministru de Externe, anunţă Departamentul de Stat american, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.
 
"Întâlnirea va avea loc după întrevederile secretarului de Stat Blinken cu oficiali din Tokyo şi Seul, doi dintre cei mai apropiaţi aliaţi regionali ai noştri. Secretarul de Stat Antony Blinken şi Jake Sullivan vor discuta o serie de teme cu oficialii din China", subliniază Departamentul de Stat.
 
Preşedintele SUA, Joseph Biden, va participa vineri, potrivit site-ului Axios.com, la o reuniune prin teleconferinţă cu liderii din Australia, Japonia şi India, o alianţă numită Dialogul Cvadrilateral pentru Securitate (QDS/QUAD), care vrea contracararea influenţei Chinei în zona Indo-Pacifică.
 
Secretarul de Stat american, Antony Blinken, şi secretarul Apărării, Lloyd Austin, vor efectua vizite în Japonia şi Coreea de Sud la începutul săptămânii viitoare, acestea fiind primele deplasări în străinătate după începerea mandatelor.
 
Vizitele în Japonia şi Coreea de Sud reflectă preocupările din ce în ce mai mari privind ameninţările generate de programele nucleare şi balistice ale Chinei şi Coreei de Nord.
 
Administraţia de la Beijing a avertizat, duminică, Statele Unite să renunţe la "practicile periculoase", să evite ingerinţele externe şi să nu depăşească "linia roşie" în privinţa susţinerii acordate Taiwanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici