Membri ai unui grup extremist, găsiţi vinovaţi de implicare în violenţele produse la Capitoliu

Enrique Tarrio, fostul lider al grupului american de extremă-dreapta Proud Boys, şi alţi trei membri ai organizaţiei radicale au fost găsiţi vinovaţi, joi, de implicare în complotul de atacare a sediului Congresului SUA, în ianuarie 2021, în efortul de menţinere la putere a lui Donald Trump.

214 afișări
Imaginea articolului Membri ai unui grup extremist, găsiţi vinovaţi de implicare în violenţele produse la Capitoliu

Juriul unei instanţe judiciare din Washinton D.C. l-a găsit vinovat pe Enrique Tarrio de conspiraţie pentru instigare în scopul perturbării ordinii constituţionale.

În ultimele trei luni, în procesul privind violenţele produse la Capitoliu pe 6 ianuarie 2021 au fost audiaţi zeci de martori. Tarrio riscă până la 20 de ani de închisoare, deşi nu se afla la Washington în momentul violenţelor, întrucât fusese arestat cu două zile înainte într-un alt dosar. Însă procurorii cred că el a organizat şi a coordonat atacurile membrilor grupului Proud Boys asupra Capitoliului.

Alţi trei membri ai grupului extremist - Ethan Nordean, Joseph Biggs şi Zachary Rehl - au fost găsiţi vinovaţi.

Grupul Proud Boys era "aliniat în spatele lui Donald Trump şi era dispus să comită violenţe în numele lui", a acuzat procurorul Conor Mulroe.

Un procuror special, Jack Smith, coordonează o anchetă separată, privind presupusa implicare a fostului preşedinte Donald Trump în violenţele din 6 ianuarie 2021, pentru a bloca validarea victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici