Meta interzice instigările la uciderea lui Putin, după ce, iniţial, le-a tolerat. Facebook şi Instagram, interzise în Rusia

Nick Clegg, preşedintele Meta, a declarat într-o corespondenţă internă că Facebook va interzice instigările la violenţă împotriva ruşilor. Federaţia Rusă a interzis cetăţenilor săi accesul la Facebook şi Instagram.

1059 afișări
Imaginea articolului Meta interzice instigările la uciderea lui Putin, după ce, iniţial, le-a tolerat. Facebook şi Instagram, interzise în Rusia

Facebook interzice instigările la  uciderea lui Vladimir Putin şi Lukaşenko. 

Nick Clegg, preşedintele Meta, a declarat într-o corespondenţă internă  că Facebook va interzice instigările la violenţă împotriva ruşilor, a raportat Reuters. "Nu avem nicio ceartă cu poporul rus. Nu există nicio schimbare în politicile noastre privind discursul instigator la ură în ceea ce priveşte poporul rus", a declarat Clegg.

Rusia a deschis anterior un dosar penal împotriva companiei Meta, acuzând-o de extremism, din moment ce mesaje precum "moarte invadatorilor ruşi" erau tolerate şi nesancţionate. Accesul la Facebook şi Instagram este interzis de azi în Rusia.

Astfel, Instagram a pierdut 80 milioane de utilizatori, iar Facebook 70 mililioane de utilizatori. 

Meta a permis utilizatorilor să posteze până de curând materiale de propagandă neonazistă în favoarea batalionului ucrainean de extremă-dreaptă, Azov. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici