Mickey Mouse vrea să voteze!

O organizaţie neguvernamentală din Statele Unite este suspectată că a încercat să înscrie în registrele electorale din Florida numele fictiv de Mickey Mouse, solicitarea fiind respinsă de autorităţile din comitatul Orange, relatează publicaţia americană St. Petersburg Times, în ediţia online.

988 afișări
Imaginea articolului Mickey Mouse vrea să voteze!

Mickey Mouse vrea să voteze!

Potrivit publicaţiei din Florida, cererea de înscriere pe listele electorale a fost prezentată de ACORN - Association of Community Organizations for Reform Now, acuzată de Partidul Republican de o serie de fraude electorale comise în 2004.

"Nu credem că solicitarea a venit prin sistemul nostru de înregistrare a alegătorilor", susţine Brian Kettenring, directorul filialei ACORN din Florida.

Republicanii susţin că Barack Obama, candidatul democrat la preşedinţie, încearcă acum să se distanţeze de ACORN, organizaţie pe care a reprezentat-o într-un proces federal în 1995. Conducerea ACORN a anunţat oficial că îl susţine pe Obama, subliniind însă că acţiunea de înregistrare a persoanelor pe listele de alegători este apolitică.

În cursul acestui an, ACORN a înscris 1,3 milioane de persoane pe listele de alegători, dintre care 152.000 în Florida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici