Mii de oameni au ieşit în stradă în Argentina. Protestatarii contestă condamnarea vicepreşedintelui Kirchner

  • Mii de adepţi ai fostului preşedinte şi actual vicepreşedinte al Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner au ieşit în stradă pentru apărarea ei
  • Doi procurori au cerut o pedeapsă de 12 ani de închisoare şi interzicerea funcţiilor publice pentru presupuse acte de corupţie depistate în timpul mandatului lui Kirchner
  • Politiciana se apără şi susţine că totul este o înscenare
647 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni au ieşit în stradă în Argentina. Protestatarii contestă condamnarea vicepreşedintelui Kirchner

Sursa foto: Profimedia

Mii de susţinători ai fostului preşedinte şi actual vicepreşedinte al Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner au ieşit în stradă să protesteze după ce au aflat că procurorii de caz solicită o pedeapsă de cel puţin 12 ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

Demonstraţia a avut loc în faţa casei vicepreşedintelui, în elegantul cartier Recoleta din Buenos Aires, unde la primele ore ale dimineţii, poliţia a instalat garduri cu intenţia de a descuraja o mare adunare.

Manifestanţii susţin că Fernandez de Kirchner este victima persecuţiei judiciare şi gardurile au fost ridicate de primarul din Buenos Aires în semn de sfidare. Participanţii au dărâmat barierele şi s-au ciocnit cu poliţia. Mai mulţi protestatari au fost împrăştiaţi de pompieri cu tunurile cu apă.

„Astăzi m-am trezit la colţul casei mele asediată literalmente (...) Ei vor să interzică manifestările de dragoste şi sprijin care sunt absolut paşnice şi vesele, pentru a face loc persecuţiei deja incontestabile a justiţiei”, a declarat Fernandez.

Procurorii au acuzat-o la începutul săptămânii pe Fernandez de Kirchner că a fraudat statul şi că s-a implicat într-o schemă de deturnare a fondurilor publice între 2007 şi 2015, în timpul mandatului de preşedinte.

Verdictul şi potenţiala sentinţă vor fi decise de un judecător, ceea ce ar putea dura luni de zile, deşi Fernandez de Kirchner poate face apel la orice decizie. Totodată are posibilitatea să amâne verdictul final, fapt ce ar face ca durata să se prelungească pe ani de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici