Mii de oameni se adună în Barcelona pentru a marca un an de la votul pro-independenţă a Cataloniei

Mii de oameni s-au adunat joi la Barcelona pentru a marca prima aniversare a unui raid al poliţiei asupra birourilor guvernului catalan din oraşul mediteraneean, o mişcare care a declanşat o demonstraţie uriaşă înaintea votului privind independenţa Cataloniei faţă de Spania, relatează Reuters.

187 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni se adună în Barcelona pentru a marca un an de la votul pro-independenţă a Cataloniei

Mii de oameni se adună în Barcelona pentru a marca un an de la votul pro-independenţă a Cataloniei

Străzile din centrul Barcelonei au fost umplute cu bannere care prezintă politicieni înarmaţi pro-independenţi şi activişti de drept civil.

Raidul şi protestele ulterioare au provocat o atmosferă febrilă în urma căreia poliţia spaniolă a intervenit cu bastoane şi a tras gloanţe de cauciuc la mulţimile care încercau să voteze în referendumul din 1 octombrie, imagini care au facut înconjurul lumii.

În timpul protestelor din 20 septembrie, poliţia spaniolă a fost prinsă într-o clădire din Barcelona şi vehiculele lor au fost distruse ca urmare a mâniei celor care doreau independenţa Cataloniei..

Poliţia spaniolă a încercat să oprească referendumul.

La marş a participat actualul lider regional, Quim Torra, şi purtătorul de cuvânt al parlamentului catalan, Roger Torrent.

Ambii au cerut eliberarea unor lideri catalani închişi şi pentru a impulsiona dorinţa de independenţă.

Oamenii au cântat sloganuri pro-independenţă în catalană, strigând: "Politica presei Llibertat" ("libertate pentru prizonierii politici").

După votul din 1 octombrie, Catalonia a făcut o declaraţie de independenţă care a condus la preluarea administraţiei regionale de către Madrid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici