Mii de persoane au fost evacuate după ce un incendiu masiv a cuprins estul Spaniei

  • La începutul după-amiezii zilei de joi, un incendiu a izbucnit în Villanueva de Viver, un orăşel din Castellón, în regiunea Valencia, care s-a extins ulterior în provincia Teruel, din Aragon.
  • Potrivit serviciului de salvare din Valencia, patru sute de pompieri, salvatori şi soldaţi, cincisprezece avioane, hidroavioane şi elicoptere au luptat împotriva incendiului până la căderea nopţii, iar ulterior şi-au suspendat operaţiunile.
392 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au fost evacuate după ce un incendiu masiv a cuprins estul Spaniei

Mii de persoane au fost evacuate după ce un incendiu masiv a cuprins estul Spaniei

Surse municipale au asigurat că evacuarea a avut loc „foarte repede” din cauza situaţiei de urgenţă. Din acest motiv, Ministerul Sănătăţii a mobilizat un spital de campanie, iar Crucea Roşie a reuşit calificarea unui adăpost la Segorbe, cu capacitate de 600 de oameni.
 
Iarna 2022-2023 a fost a doua cea mai caldă şi uscată iarnă la care a fost martoră emisfera nordică, conform celor spuse de oamenii de ştiinţă din UE pe 8 martie.
 
În vestul şi sud-estul Europei a fost mai uscat decât media obişnuită din timpul iernii, în timp ce luna februarie a înregistrat niveluri record de umiditate scăzută a solului în unele zone, au spus oamenii de ştiinţă, potrivit Reuters
 
„Am avut luni foarte secetoase, fără nicio ploaie”, au explicat autorităţile.
 
Regiunile spaniole Valencia şi Aragon deţin o topografie complicată şi ravenă care reflectă o masă mare de pădure, în plus, cu „stres hidric” semnificativ, având ca rezultat blocarea ciclului vegetativ. În plus, lipsa ploii a exacerbat virulenţa şi a contribuit la ritmul cu care flăcările s-au extins.
 
Conform datelor Sistemului european de informare privind incendiile forestiere (EFFIS) al Comisiei Europene, anul trecut a fost cel mai rău an pentru Spania pentru incendii forestiere şi a transformat-o în cea mai afectată ţară europeană.
 
În 2022, au avut loc 493 de incendii care au dus la distrugerea a 307.000 de hectare de teren.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici