Milioane de euro deturnate cu ocazia lucrărilor de renovare a Teatrului Balşoi

Fonduri de aproximativ 90 de milioane de ruble (2,1 milioane de euro) au fost deturnate cu ocazia lucrărilor de renovare a reţelei electrice de la Teatrul Balşoi, cea mai cunoscută instituţie de spectacole din Rusia, a anunţat, joi, Ministerul de Interne din această ţară.

114 afișări
Imaginea articolului Milioane de euro deturnate cu ocazia lucrărilor de renovare a Teatrului Balşoi

Fonduri de 2,1 milioane euro, deturnate cu ocazia lucrărilor la reţeaua electrică a Teatrului Balşoi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste fonduri, provenind din bugetul public, erau destinate renovării sistemului de alimentare cu energie electrică a teatrului, a cărui clădire a trecut prin lucrări de reabilitare uriaşe între anii 2005 şi 2011.

În 2005, o companie de stat a semnat un contract cu un subcontractant privat pentru a efectua acele lucrări, a explicat ministerul rus într-un comunicat.

Însă, atunci când aceste lucrări au fost efectuate cu încălcarea parţială a normelor tehnice, compania de stat a anunţat că lucrările au fost finalizate şi că a plătit "de o manieră nefondată" circa 90 de milioane de ruble subcontractorului.

Autorităţile ruse au deschis o anchetă.

Teatrul Balşoi a fost închis timp de şase ani pentru lucrări uriaşe de renovare, care au generat numeroase controverse şi acuzaţii de deturnare de fonduri.

Redeschiderea teatrului, prevăzută iniţial pentru 2008, a fost amânată de mai multe ori şi a avut loc în cele din urmă în octombrie 2011.

Costul oficial al acestor lucrări a ajuns la 21 de miliarde de ruble (aproape 500 milioane de euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici