Militanţi Greenpeace ocupă Ministerul polonez al Economiei

Aproximativ 40 de militanţi ai Greenpeace s-au instalat pe acoperişul sediului Ministerului polonez al Economiei luni dimineaţa, zi în care are loc un controversat "summit internaţional referitor la cărbune", în cadrul conferinţei ONU privind clima, care are loc tot la Varşovia.

68 afișări
Imaginea articolului Militanţi Greenpeace ocupă Ministerul polonez al Economiei

Militanţi Greenpeace ocupă Ministerul polonez al Economiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Un banner în culorile alb şi roşu ale drapelului polonez a fost amplasat pe faţada clădirii, cu mesajul: "Cine guvernează Polonia, industria cărbunelui sau poporul?", în timp ce aproximativ 40 de militanţi au arborat pe acoperiş mai multe steaguri, între care al Canadei, al Statelor Unite, al Japoniei, Marii Britanii, Germaniei, Braziliei şi Uniunii Europene.

"Summitul internaţional pe tema cărbunelui şi climei" este organizat de Asociaţia mondială a cărbunelui, la 18 şi 19 noiembrie, cu participarea principalelor companii mondiale din sectorul cărbunelui şi energiei şi a unor reprezentanţi ai industriilor consumatoare de cărbune.

O altă manifestaţie urmează să fie organizată luni la apelul asociaţiilor de mediu în faţa Ministerului Economiei.

Aproximativ 95 la sută din electricitatea din Polonia est produsă de centrale pe cărbune, de care ţara abundă şi pe care vrea să le folosească în continuare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici