Militanţi proiranieni, ucişi în raiduri aeriene efectuate în Siria, atribuite Statelor Unite

  • Drone militare au atacat poziţii islamiste din estul Siriei, în apropierea frontierei cu Irakul
  • Cel puţin patru militanţi proiranieni au fost ucişi în raidurile aeriene atribuite Statelor Unite
927 afișări
Imaginea articolului Militanţi proiranieni, ucişi în raiduri aeriene efectuate în Siria, atribuite Statelor Unite

Militanţi proiranieni, ucişi în raiduri aeriene efectuate în Siria, atribuite Statelor Unite

Cel puţin patru militanţi proiranieni au fost ucişi în raiduri aeriene efectuate de drone militare în estul Siriei, în apropierea frontierei cu Irakul, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citând surse care atribuie bombardamentele Statelor Unite.

Raidurile aeriene au vizat poziţii islamiste din zona Al-Bokamal, în provincia siriană Deir Ezzor, situată în apropierea frontierei cu Irakul. În estul Siriei sunt active grupuri islamiste proiraniene.

Conform unor surse citate de organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, cel puţin patru militanţi islamişti proiranieni au fost ucişi în bombardamente.

În ultimele săptămâni, în această zonă s-au intensificat atacurile cu drone. Vinerea trecută, în zona Aiysha din oraşul Al-Bokamal au avut loc raiduri aeriene intense, în urma cărora sediul unei grupări islamiste proiraniene a ars. În septembrie, au avut loc alte cel puţin trei atacuri în aceeaşi regiune, soldate cu trei morţi şi zeci de răniţi.

Surse locale citate de organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) au atribuit atacurile cu drone Statelor Unite. Pentagonul a semnalat în ultimele luni că va ataca poziţii islamiste din Siria şi Irak pentru contracararea riscurilor la adresa trupelor americane. În Siria şi Irak este activă coaliţia internaţională antiteroristă coordonată de Statele Unite.

Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii islamiste proiraniene sau transporturi de armament destinate organizaţiei fundamentaliste şiite Hezbollah, susţinută de Teheran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
siria,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici