Militari americani, vizaţi de o anchetă privind traficul de droguri

Mai mulţi miltari din Coreea de Sud sunt vizaţi de o anchetă privind traficul de droguri. Autorităţile coreene au făcut raiduri în bazele militare americane din ţară.

716 afișări
Imaginea articolului Militari americani, vizaţi de o anchetă privind traficul de droguri

Militari americani, vizaţi de o anchetă privind traficul de droguri

Poliţia sud-coreeană investighează 17 soldaţi americani şi alte cinci persoane care ar fi făcut contrabandă sau ar fi expediat marijuana sintetică prin poşta militară, potrivit BBC.

Ancheta urmează raidurilor făcute în luna mai în două baze ale armatei americane. Un filipinez şi un sud-coreean au fost arestaţi, în timp ce procurorii analizează cazurile altor 22 de suspecţi. Ancheta a pornit în urma unui pont primit de americani.

În urma raidurilor comune ale poliţiei sud-coreene şi ale Diviziei de Investigaţii Criminale a armatei americane au fost găsite 77 grame de canabis sintetic, peste 4 kilograme de „lichide mixte" folosite pentru vaping şi un total de 12.850 de dolari la domiciliile celor 22 de suspecţi.

Aceştia sunt acuzaţi că au introdus ilegal în ţară marijuana sintetică, cunoscută sub numele K2 şi Spice, prin intermediul serviciului poştal al armatei americane.

Se crede că şapte dintre ei, dintre care cinci soldaţi, au fost implicaţi în vânzarea drogurilor, 12 erau consumatori şi trei au acţionat ca intermediari, a relatat New York Times. Acesta a adăugat că soţia unui soldat şi logodnica altuia au fost şi ele implicate.

Cei 17 militari sunt în prezent staţionaţi la Camp Humphreys, la aproximativ 48 km sud de capitala Seul, şi la Camp Casey, un avanpost al armatei la aproximativ 40 km nord de Seul, potrivit poliţiei. Aceştia ar fi distribuit drogurile în baze în timp ce comunicau prin Snapchat,

Niciun soldat nu se află în prezent în detenţie. În Coreea de Sud, cei condamnaţi pentru trafic de marijuana riscă de la cinci ani până la închisoare pe viaţă. Posesia de droguri este pasibilă de o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare sau de o amendă de aproximativ 50 de milioane de woni (37.200 de dolari).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici