Militari israelieni ucid un evreu la Ierusalim, pe care-l confundă cu un "terorist" palestinian

Militari israelieni au împuşcat şi ucis, la Ierusalim, un bărbat evreu - pe care l-au suspectat că era un "terorist" palestinian -, a anunţat joi poliţia, un incident care reflectă atmosfera tensionată, în contextul unui val de atacuri palestiniene cu cuţitul, relatează AP în pagina electronică.

2103 afișări
Imaginea articolului Militari israelieni ucid un evreu la Ierusalim, pe care-l confundă cu un "terorist" palestinian

Militari israelieni ucid un evreu la Ierusalim, pe care-l confundă cu un "terorist" palestinian (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Militarii i-au cerut bărbatului să prezinte actul de identitate a declarat joi Micky Rosenfeld, un purtător de cuvânt al poliţiei, adăugând că acesta a refuzat şi a încercat să-i ia arma unui militar.

Militarii au deschis focul şi l-au ucis, în acest incident care a avut loc miercuri seara. Rosenfeld a precizat că, potrivit actului de identitate ale bărbatului, acesta este evreu.

Incidentul reflectă nervozitatea israelienilor, în contextul unui val de atacuri cu cuţitul comise de către palestinieni de aproape o lună. Securitatea a fost consolidată în ţară, iar numeroşi israelieni sunt extrem de îngrijoraţi.

Săptămâna aceasta, un paznic privat a împuşcat un migrant eritreean, crezând că era un atacator.

Doi atacatori arabi au fost împuşcaţi joi, după ce au înjunghiat un bărbat israelian, a mai anunţat Rosenfeld.

Atacatorii au fost răniţi grav, în acest incident care a avut loc în oraşul Beit Shemesh, la vest de Ierusalim. Israelianul a fost rănit uşor. Imediat după incident, era neclar cine i-a împuşcat pe atacatori.

Incidentul de joi este ultimul din valul de violenţe în regiune.

Zece israelieni au fost ucişi în atacuri cu cuţitul, dar şi 47 de palestinieni sau cetăţeni israelieni arabi - dintre care 26 au fost identificaţi de Israel ca atacatori.

Eforturi diplomatice sunt în curs, într-o încercare de a pune capăt violenţelor.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu urmează să se întâlnească joi, la Berlin, cu secretarul de Stat american John Kerry.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici