Ministerul Educaţiei a stabilit modul de plată a profesorilor participanţi la tezele cu subiect unic

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului au stabilit, miercuri, în cadrul Comisiei de Dialog Social, împreună cu partenerii sociali, modul de plată a profesorilor care participă la organizarea şi desfăşurarea tezelor cu subiect unic la clasa a VII-a.

2 afișări

Astfel,s-a stabilit ca preşedinţii comisiilor din unităţile de învăţământ unde se desfăşoară evaluările să fie plătiţi cu 120 de lei, membrii cu câte 60 de lei, în timp ce asistenţii vor primi 30 de lei.

În cadrul comisiilor din centrele de evaluare, preşedinteleva fi remunerat cu 200 de lei, membrii cu câte 120 de lei şi profesorii evaluatori cu 2,25 lei pentru fiecare lucrare evaluată.

Aceste sume vor fi aprobate prin ordin de ministru, ele fiind rezultatul negocierilor dintre reprezentanţiiMinisterului Educaţiei şi cei ai federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ - Federaţia Sindicatelor dinÎnvăţământ "Spiru Haret", Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Educaţiei Naţionale şi "Alma Mater".

În urma dialogului dintre partenerii sindicali, patronali şi guvernamentali,au mai fost avizate şi proiectul de hotărâre pentru modificareaHotărârii Guvernuluiprivind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, precum şi proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Protocolului de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Republicii Cipru în domeniul cercetării şi dezvoltării, semnat la Bucureşti la 13 martie 2007.

La solicitarea sindicatelor privind contractul colectiv de muncă pe ramura învăţământ, s-a convenit ca părţile semnatare, respectivMinisterul Educaţiei şi federaţiile sindicale reprezentative din domeniu, să trimită Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse acordul comun de reînregistrare a contractului colectiv de muncă existent.

Comisia de Dialog Social din cadrulMinisterului Educaţiei, Cercetării şiTineretuluise întruneşte de două ori pe lună, în vederea consultării partenerilor sociali cu privire la iniţiativele legislative cu caracter economico-social şi a informării permanente a acestora asupra aspectelor din domeniul educaţiei. Următoarea şedinţa va avea loc în 23 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici